Så ble det jul i år også

Da ble det jammen jul i år også...jorda gikk ikke under og her sitter jeg og pakker inn julegaver. Koselig med gaver syns jeg. Jeg liker både og gi og få, men aller best å gi. Og se de forventningsfulle øynene til sønnen min som river av papiret på gavene. I år som han er 3 år vil han jo skjønne enda mer av jula. Gleder meg så til å feire jul med han og familien.=)

En ting jeg gruer meg litt til med jula er faktisk maten og godteriet. Jeg har sagt til meg selv at jeg skal kose meg disse dagene i jula og på juleaften skal jeg spise akkurat det jeg vil. Bekymrer meg litt for at jeg skal få dårlig samvittighet for at jeg da spiser usunn mat, men det er da trossalt jul kun engang i året. Og det er ikke unntakene som er med på å gjøre en overvektig, det er valgene en tar i hverdagen som er med på å forme kostholdet. Det er jo hverdager det er flest av. 

Jeg skal bort på juleaften og med tanke på at jeg har laktose intolleranse så må jeg jo drive å si i fra om dette slik at jeg ikke ender med mage vondt og det som verre er på en slik kveld. Ellers i året tenker jeg jo svært lite over at jeg ikke tåler laktose da jeg lager meste parten av maten hjemme og kan dermed tilpasse denne maten slik at jeg tåler den. Syns det er suverent at det finnes så mange laktosefrie produkter på markedet nå både melk, rømme, fløte yoghurt og smør. Det gjør hverdagen mye enklere og smertefri. Så for meg å leve et laktosefritt kosthold er i grunn ganske uproblematisk.
 

 

Jeg ble spurt på facebook om tips til vektnedgang og tipsene jeg kom med kan jeg jo også dele her med dere. 

For å klare å igjennomføre en livsstilsendring eller komme i gang med slanking og holde fast ved det  gjelder det å finne din indre motivasjon, er du ikke motivert nok, vil du det ikke nok, vil du ikke klare å holde ut. Det mentale teller mye i en slik prosess. For det kommer dager hvor du bare vil gi opp, du skjønner ikke vitsen, du tenker dette går aldri i livet. Da de dagene er det viktig å tenke på hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor startet jeg? Hva ønsker jeg å oppnå? Og en annen ting slank deg for deg ikke for andre. Gjør det fordi du vil fordi du ønsker det fordi du trenger det. Det er ditt liv, din kropp. ditt avsvar. Motivasjons kilder kan jo være andre ting enn direkte knyttet til deg, som feks at du ønsker å kunne leke mer med barna ol. 

Jeg starta min prosess med å melde meg inn på vektklubb.no på vg hvor jeg deltok på forum og veide maten samtidig som jeg tellte kcal.Jeg trente overhode ikke på dette tidspunktet. Jeg tenkte som så at motivasjonen og ønsket om å trene ville komme etterhvert noe jeg fikk rett i. Etter hvert som jeg ble lettere var det også lettere å komme i gang med trening. Jeg starta og trene hjemme og i starten var det helt jævelig, formen var elendig og jeg ble kjempe sliten både psykisk og fysisk, men etterhvert ble formen bedre og det ble lettere å trene. Motivasjonen økte også etterhvert som resultatene kom. Jeg har fortsatt langt igjen,men jeg er på god vei, og jeg er veldig positiv til at dette er den gangen jeg skal lykkes. 

Så mitt tips til deg som sitter der ute med for mange kilo på kroppen og ønsker å gjøre noe med det,men ikke klarer å komme i gang. Sett deg en dato hvor du skal starte, finn din motivasjons kilde, sett deg mål, delmål er viktig slik at du undeveis kan feire de små fremskrittene mot det store målet. Ikke prøv å endre alt på engang, ta en ting av gangen, om det så er brus, godteri, usunn mat, jobb inn en god vane før du starter på en ny, da har du mye større sjangse til å lykkes. Og husk kiloene kom ikke på fort, de tok flere år og få på, ihvertfall i mitt tilfelle og det vil ta lang tid å få de av igjen. 

Jeg gleder meg over alle fremskritt og er stolt over de resultatene jeg oppnår. Jeg gleder meg til fortsettelsen og er kjempe gira og positiv til et flott slanke og trenigs år i 2013. 

 
 

-Tessa-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits