Det er innsiden som teller...

Nå skriver jeg en del om kropp, slanking, trening og kosthold og ønsker å presisere det at selv om jeg dermed kan virke veldig opptatt av det yttre og jager etter et mer perfekt yttre så er det absolutt innsiden som teller mest for meg. Det hjelper lite med et flott og flatterende utseende, hvis man er pill rotten på innsiden.

Grunnen til at jeg ønsker å endre på utseendet mitt er jo av den grunn at jeg har blitt svært overvektig og ikke er fornøyd med åssen jeg ser ut, men også for å forhindre å på sikt få livsstilssykdommer. Jeg ønsker å bli sunnere og i bedre form og ikke nødvendigvis så enormt tynn.  Jeg vil heller bli i bra form og se sunn og frisk ut enn å bli tynn.

I en slik prosess som dette er det naturlig at en også jobber en del med innsiden. Jeg kan kun snakke for meg selv, men jeg har jo ikke følt meg spesielt pen eller flott som stor. Selv om andre har sagt til meg at jeg har et pent ansikt og at jeg er ei flott jente har liksom ikke klart å se det selv.  Så livsstilsendringen går like mye på å bli fornøyd med meg selv, bli glad i meg selv igjen og føle meg vel i min egen kropp. Og det har overhode ikke noe med antall kilo som står på vekta og gjøre, det har med selvfølelsen og gjøre. Etterhvert som kiloene nå har gått av har jeg jo merket at jeg har bedre holdning, jeg passer klær jeg ikke gjorde før, og jeg ser at jeg får tilbake andre trekk i ansiktet. Andre gir meg positive tilbakemeldinger noe som selvfølgelig er med på å øke selvtilitten og også bidra til videre motivasjon.

Jeg merker også at jeg har blitt mye gladere, jeg smiler mer og jeg er i mye bedre humør enn tidligere. Jeg ser at jeg kan, jeg får til og jeg klarer. Før var jeg veldig redd for å prøve nye ting i frykt for å ikke få til. i frykt for å feile og bli skuffet,men hva oppnådde jeg egentlig med dette? Jo jeg satte enormt med begrensninger for meg selv, jeg tok fra meg selv muligheten til å oppleve gleden av mestring og det å faktisk se at å feile det er ikke farlig. Det er jo faktisk det vi lærer av, det vi vokser på og det som gjør oss til en bedre verson av oss selv.

Jeg har også vært veldig opptatt av hva andre syns, tenker og mener. Jeg har tenkt at jeg ikke er bra nok for andre, ikke bra nok fordi jeg er stor, fordi jeg ikke er pen nok, eller føler meg flink nok. Den jeg ikke har vært bra nok for er meg selv, det er mine skyhøye krav til meg selv jeg ikke har tilfredstillt og dermed har endt opp med å straffe meg selv med dumme tanker fordi jeg rett og slett er alt for stor forlangende ovenfor meg selv. Så som du leser jeg har ikke bare gått ned en del kilo, blitt sunnere og mer aktiv. Jeg har også fått et mye bedre forhold til meg selv, jeg har lært masse om meg selv, lært å tenke helt andreledes og sluttet å være så kritisk til meg selv. Jeg kan i dag si at jeg er fornøyd med den jeg er på innsiden, jeg er ei veldig snill jente med stor omsorg for de rundt meg, jeg har mange bra kvaliteter og jeg er absolutt bra nok,utsiden fortsetter jeg å jobbe med slik at det kan matche innsiden.=)

Vi må slutte å sammenligne oss selv med andre, måle oss opp etter andres målestokk og prøve å være en annen en den vi er. Fordi du er bra nok som du er, du er bra nok fordi du er deg!

 

-Tessa-

 

2 kommentarer

slankerinna

23.12.2012 kl.00:03

Bra skrevet,og er så enig! :)

Tessa82

23.12.2012 kl.00:12

Takk.=)

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits