Motivasjon

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om motivasjon. Uten motivasjon vil en livsstilsendring, trening og slanking generellt være svært vanskelig. Det vil ihvertfall bli svært krevende å holde ut og ikke falle tilbake til gamle vaner om du ikke har motivasjon som drivkraft til å fortsette prosessen.

Det som motiverer meg til å fortsette er at jeg ser fremskritt både ved at jeg merker at jeg føler meg sprekere og sunnere. Jeg kjenner at jeg blir sterkere. Klærne i skapet vokser isteden for å krympe.:P 

Det som gjorde at jeg ønsket å starte denne prosessen nå og klarte og komme i gang var ønsket om å bli tynnere, det var jo det alt starta med og jeg begynnte å kjenne på redselen for å ende opp med livsstilsykdommer. Jeg var også så lei av å aldri føle meg pen, føle meg vel med meg selv og min egen kropp. Jeg ungikk ting som innebar at jeg kunne bli sliten fordi jeg skammet meg over at jeg ble fort anpusten og jeg satte i grunn mye av livet på vent fordi jeg ikke turte, trodde jeg ikke klarte og var redd for å feile. Dette er ikke første gangen jeg slanker meg, jeg har gått ned over 20 kilo for ca 8 år siden, men disse og mere til har kommet på igjen. Jeg har også gjentatte forsøk hvor jeg har klart ca 4 kg,men jeg har mistet motivasjonen pga at det har gått for sakte ned, det har blitt vanskelig å holde ut og jeg har gitt opp. Jeg har ikke villet dette nok, jeg har jo hatt et ønske om å oppnå gode resultater, jeg har ønsket å gå ned,men jeg har ikke villet det nok. Og når de vanskelige dagene kom var det mye enklere å gi opp enn å kjempe seg igjennom de.

Jeg skal ikke si det har vært enkelt denne gangen eller, det har vært dager hvor jeg har tenkt hva er vitsen, hvorfor gjør jeg dette,men de er det færre og færre av. Og jo lenger jeg kommer ut i prosessen er jeg mer fokusert på hvorfor jeg gjør dette, hva jeg ønsker å oppnå. Og jeg klarer å se hva jeg faktisk har oppnådd og at jeg klarer.

Teksten på dette bildet er så sann og det stemmer så bra, ihvertfall for min del. Og jeg tror mange andre også kjenner seg igjen i dette. Vi er alt for flinke til å tenke jeg klarer ikke, jeg får det ikke til. det er ingen vits i at jeg prøver fordi det nytter ikke. Unnskyldninger som  at å trene å spise sundt det fungerer ikke for meg, jeg har prøvd, det går ikke. Jo det fungerer, men man må ha kunnskap og sette av en god del tid og en enrom mengde egen insats for å oppnå resultater. Og vil du det da ikke nok, vil man feile,men det er ikke farlig å feile eller, da har du i det aller minste prøvd. Da vet du hva som ikke fungerte og er en erfaring rikere, da tar du med deg de erfaringene og prøver på nytt. 

Det er ganske skummelt å tenke på at den eneste som kan ta ansvar for ditt liv og din helse det er DU. Det er du som må ta de sunne gode valgene, det er du som må trene og det er du som må velge å gjøre noe med DITT liv. 

Her kan du lese hva den personlig treneren  Martin Norum sier om motivasjon: http://www.martinnorum.no/strategier-for-motivasjon-til-trening/

Noe som gir meg motivasjon er å lese blogger og se bilder av andre som har oppnådd gode og flotte resultater. Jeg håper også at min blogg kan bli en inspirasjons og motivasjons kilde for noen, det hadde i såfall vært veldig hyggelig.=)

 

Legger ved noen motivasjons quotes.

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Heidi

26.12.2012 kl.22:44

Dette motiverte meg!! Gleder meg til å trene i morgen :-D

Tessa82

26.12.2012 kl.22:55

Heidi: Så bra.=) Håper du får en fin økt i morra.=)

RaversSpeech

27.12.2012 kl.09:39

fantastiske bilder^^

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits