Nytt år nye muligheter.....

Da skriver vi jammen 2013. Jeg syns ikke det er lenge siden år 2000 jeg, er dette et tegn på at jeg begynner å bli gammel tro?!

Husker en stil fra barneskolen hvor vi skulle skrive om år 2000, husker jeg skrev at da fløy bilene i lufta, roboter gikk rundt i gatene. Vi slapp å gå for det var rullebaner ( ala rulletrapper som går på bakken) over alt så vi slapp og gå alt var veldig futuristisk. Kan ikke akkurat si at jeg ser så mye flygende biler eller roboter som svinser rundt....hehe...Eneste vi svinser rundt med er smart telefonene våre hvor mange har hele livet sitt innpå. Det er vel en slags robot i seg selv. Og det at vi slapp og gå er vel nesten en sannhet for de aller fleste av oss kjører bil eller buss, vi går svært lite, vi går fra sofan til kjøleskapet,og tilbake i sofan,  fra sofan til bilen og fra sofan til senga om kvelden. Om flere hadde kjøpt seg slik sofa hadde vi nok hatt færre overvektige i dette landet for her er det jo ingen som vil sitte, da hadde det vært lettere å være i aktivitet og komme seg på trening.

Litt av problemet (og mitt også) er at vi er så glade i å ha det behagelig, jeg er en skikkelig synder der og det er noe jeg jobber med. Det er så alt for godt å synke ned i sofan eller godstolen med en skål godteri, kikke på tv-serier med pc'n på fanget og slappe av. Å trene er slitsomt, og det er jo litt av vitsen for uten å presse kroppen vil du jo ikke se noen endringer, man må jobbe for forandring, både fysisk og mentalt. Og det er det mentale som må tas tak i først. For hvis du sitter og lager argumenter for hvorfor du ikke skal trene kan du jo sikkert finne en hel haug av disse,men prøv heller å tenke på hva du kan få ut av å trene, og hvilke fordeler det gir deg. Dørstokkmila er lang, det vet jeg alt om, derfor starta jeg med hjemmetrening, da slapp jeg å måtte tre ut av komfortsonen jeg har hjemme for å "komme meg på trening". Etterhvert som jeg følte meg tryggere på min form, min kropp klarte jeg å presse meg lenger og redselen og frykten for treningssenteret fosvant mer og mer.
Det er jo mye tullete tanker vi sitter med ang disse treningssenterene og jeg er sikker på at mange kjenner seg igjen når jeg sier at det som skremmte meg med treningssenter er at jeg er jo overvektig alle vil jo se på meg.Alle vil glane på meg når jeg går på mølla isteden for å løpe, de vil le om jeg gjør feil, de vil dømme meg fordi jeg er stor og ikke har tatt vare på helsen min. Er dette egentlig reelle tanker? NEI NEI og atter NEI. Folk har da nok med å tenke på sin egen trening, ved å dra på et treningssenter tar du faktisk tak i din egen helse. Du tar ansvar for din egen helse og dette står det respekt av. Du skal ikke skamme deg over deg selv, du skal være stolt over at du tar tak, du tar grep om ditt eget liv og din egen helse. Skammen, redselen og frykten den kan du legge igjen hjemme for den har du ikke brukt for, ta heller med deg stoltheten, troen på at du klarer og at du mestrer. Da får du det så mye bedre med deg selv. 
Jeg gleder meg til å se hva 2013 har å by på, jeg skal slutte å sette begrensninger for meg selv for det fører jo ikke noe bra med seg, det fra tar meg jo bare gode opplevelser og følelse av mestring. Og dette er jeg på god vei med.

 
Jula har bydt på alt for mye godsaker og god mat, men dette gjør ikke noe, det er lov til å kose seg i jula.Det er da trossalt jul kun engang i året. Og jeg er glad for at jeg nå føler at ja nå er det nok søtt og fett nå skal det bli godt med sunn og god mat igjen, det gleder meg at jeg tenker slik. Jeg har også store planer for kosthold og trening, og når jeg tenker på de må jeg smile. Det er ikke noe jeg frykter, det gir meg glede. Jeg gleder meg til å teste ut juicesentrifugen min og lage sunn juice, jeg gleder meg til å lage masse sunn, god og næringsrik ren mat. Jeg gleder meg til å oppnå resultater med treningen og nå nye mål. Og jeg gleder meg til alle opplevelsene jeg skal oppleve nettopp fordi jeg ikke skal sette begrensninger for meg selv lenger.

Så jeg sier det igjen

 

 

Godt nyttår!!!!!!!!

 2013 Bring it on, I'm ready!!!!

 

2 kommentarer

Badevektslaven

01.01.2013 kl.13:29

Jeg er helt enig med deg!! Ang det med treningssenter er jeg også enig i,jeg tror ikke jeg hadde følt meg så smart der sammen med de tynne fit`e folkene mens jeg kavet på steppemaskina eller andre ting.. Men vi er bare nødt og si til oss selv at en plass må vi jo begynne!! Hvorfor skal de tynne ha "fri adgang" til treningssenter mens vi andre må tåle og bli sett på med rare blikk?

Jeg sier som deg: 2013 BRING IT ON!!! ;)

Tessa82

01.01.2013 kl.15:04

Badevektslaven: Jeg har aldri opplevd å blitt sett på med rare blikk bare så det er sagt, det er bare noe jeg trodde at skule skje før jeg dro dit. Og det er ikke bare fitness folk der, det er like mye eldre og helt normale mosjonister. Så jeg har fått motbevist mine egene frykter og rare forstillinger.

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits