Braver, Stronger, Smarter...

Syns denne var ganske søt da....og en veldig god quote som jeg kjenner meg selv så enormt godt igjen i. Jeg lurer på HVOR mange ganger jeg har sagt til meg selv jeg tørr ikke, jeg klarer ikke, jeg kan ikke. Og det har jo ikke noe med at jeg ikke vil, ikke ønsker eller har lyst, det har med de begrensningene jeg setter for meg selv og gjøre. Fordi jeg er overvektig tror jeg ikke at jeg kan gjøre ditt og datt, andre vil le  av meg fordi jeg ikke klarer. Hvorfor bry seg så mye om hva andre tenker tror og mener? Jeg vet det er vanskelig, og det er noe jeg jobber med ved meg selv,men som jeg har blitt enormt mye bedre på er å si til meg selv jo du klarer prøv nå ihvertfall før du setter deg ned og gir opp. Det er som sønnen min (som er i trassalderen by the way) sier til meg når jeg ber han om å gjøre noe. Nei mamma jeg er ferdig, og da svarer jeg, du kan umulig være ferdig fordi du har jo ikke engang begynnt....hehe...og det er noe med det. Hvordan kan du vite at du ikke klarer om du ikke prøver? Hvordan kan du vite at du ikke får det til om du ikke engang gir det en sjangse? Hvorfor gi opp før du i det hele tatt har passert startstreken. Åssen skal du da komme i mål?


 

Vi må alle starte et sted. Vi har alle forskjellig utgangspunkt og magiske resultater kommer ikke i løpet av en dag eller en uke,men så lenge du tør å ta det første skrittet er du ihvertfall i gang. Du er på vei videre. Dette gjelder jo ikke kun trening og slanking, det gjelder også ellers i livet. Det skjer svært lite om du kun sitter og venter på at noe skal skje. Nå skal en aldri si aldri, men er du jobbsøker så vil det være svært liten sjangs for at noen kommer og ringer på døra di og spør om du vil ha en jobb. Mangler du venner så må du jo gå utta for døra, du må oppsøke folk, oppsøke aktiviteter og by på deg selv. Ting kommer ikke gratis. Og slik er det med trening og livsstilsendring også...du må jobbe ræva av deg bokstavelig talt om du skal oppnå resultater. Ja du kan gå på diett, du kan gå ned massevis av kilo på kort tid,men vil det egentlig gjøre at du føler deg noe bedre med deg selv? For det første så vil du ja sitte der med en lavere fettprosent, men du sitter også igjen med en kropp som har mistet muskelmasse og du har lite energi. Dietter og pulverkurer er en quick fix,men skjelden en god ide. Det er jo et varig vekttap vi ønsker, vi ønsker jo ikke mindre energi og en slapp kroppjeg gjør ihvertfall ikke det. Og når du etter på begynner å spise vanlig igjen går du fort opp igjen alt du gikk ned, og gjerne litt til og sitter igjen med en høyere fett prosent og mindre muskler noe som innebærer en lavere forbrenning. Og hva skjer da, jo da blir du enda mer misfornøyd med deg selv, du føler du har mislykktes og du sitter igjen med en dårligere selvfølelse enn du startet. Og det vil vi jo ikke? Så dropp dietter og kurer, spis sundt og tren. Det er mitt råd.

 
Og mens du da er ute og prøver og gjør ting du ikke kan eller trodde du kunne eller trodde du ikke turte, og opplever at jammen fikk jeg det ikke til gitt, jammen klarte ikke jeg det. Hvor godt føles det ikke da etterpå å se med egene øyne at jo jeg klarer jeg er jammen mye sterkere og tøffere enn jeg selv trodde. Dette gir en enorm boost psykisk du føler mestring og du får en mye bedre selvfølelse. Dette er ting jeg vil oppnå, dette er ting jeg vil ha ut av min livsstilsendring. Jeg vil bli en bedre verson av meg selv.

Dere husker kanskje at jeg skrev at jeg var på spinning her om dagen. Spinn60 åh nei det var nå alt for vanskelig for meg, for jeg har da alt for dårlig kondis og nei spinn45 det er mye mer passe. Jeg visste at det var noen jeg kjenner som skulle på denne timen og jeg hadde så lyst til å bli med,men jeg satt nå der og plaget meg selv med alle disse dumme tankene mine om at klarer ikke, får ikke til  og nei det går ikke. Til slutt så tenkte jeg skjerp deg nå, du har lyst, du vet du kommer til å angre så sinnsykt om du ikke drar. Så meld deg på timen, få på deg trenings klærne og dra. Jeg måtte seriøst omtrent slepe meg selv over dørstokken og ut i bilen, men jeg hadde bestemt meg. Dette var dagen hvor jeg skulle slutte å sette begrensninger for meg selv, dette tullet skulle det bli slutt på. 

Jeg kom ned dit, satte meg på sykkelen og tråkka i vei, 10 min var omme, 20 min, 30 min, 40 min, 50 min og da klokka på veggen viste 55 min igjennomført fikk jeg en enorm klump i halsen og tårer i øynene. Jeg kom til å klare det, jeg hadde sprengt mine egene grenser og jeg hadde fullført noe jeg ikke trodde jeg skulle komme til å klare. Det ga en så enormt mestringsfølelse at jeg kjennte det bare bobbla inni meg, da jeg gikk ut fra treningssenteret og ut i bilen føltes det nesten som jeg svevde over bakken. Jeg hadde vist meg selv, kun meg og ingen andre at jeg kan klare alt jeg vil. 

Og det er dette alt handler om, jeg gjør dette for min egen del, for meg fordi jeg ønsker det. Jeg vil dette nok for meg. Dette viser at jeg er så urtolig mye sterkere enn jeg trodde jeg var både mentalt, fysisk og psykis. Og det føles helt fantastisk.=)

 
4 kommentarer

Min treningslykke

03.01.2013 kl.14:55

Fantastisk skrevet! Man klarer det man VIL klare, man må bare ville det nok, og som du sier, ikke setter begrensninger for seg selv! DU klarer det, det er jeg sikker på!

Tessa82

03.01.2013 kl.15:09

Min treningslykke: Takk for det.=) We can do it!=) hehe

Fixeideer

03.01.2013 kl.15:12

Lykke til!! :)

Tessa82

03.01.2013 kl.15:15

Fixeideer: Takk.=)))

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits