6 mnders jubileum for livsstilsendringen min!

I dag er det altså 6 mnder siden jeg startet livsstilsendringen min og tia har jo gått fort da. Tia går jo fort når en har det gøy.=) 

Siden 6.aug 2012 har jeg gått ned 14 kg, over hele kroppen har jeg mistet 85,5 cm og jeg har gått fra 54 ( som begynnte å bli trangt) i bukser og 52 i overdeler til 48/50 i bukser og 44/46 i overdeler. 

Da jeg startet hadde jeg nok ambisjoner om at vektnedgangen skulle være større når jeg nådde 6 mnders merket, men underveis er det ikke kun målene som har endret seg. Forståelsen for hvordan min kropp oppfører seg og de mentale endringene som har skjedd er minst like store som de fysiske. Ikke hadde jeg trodd at endringene skulle være så store ved en vektnedgang som ikke er sånn enormt stor,men som alikevel har gjort et stort innhugg på kroppen min. Jeg har fått igjen mer former, jeg har fått tilbake en midje og ansiktstrekkene mine er tilbake. 

Viljestyrken som jeg trodde at jeg ikke hadde har det jo vist seg at jeg har alikevel...hehe...Jeg har en vilje av stål og er i tilegg sta som et esel så ikke noe kan nå stoppe meg mot å nå mine mål. Motivasjonen holder jeg også oppe, det er gøy å se fremgang, det er kjempe gøy å føle mestring og jeg er ikke lenger redd for å feile fordi jeg vet at det er ikke farlig. Feiler man har man ihvertfall prøvd, da vet man hvor landet ligger og hva man må jobbe med. Så jeg er mye mer uredd nå noe som føles godt og som gjør at begrensningene jeg setter for meg selv blir færre og færre. 

Den jenta som i fjor sommer bestemte seg for at mandagen etter ferien det er dagen da jeg skal ta tak i livet mitt og sette i gang med en livsstilsendring var en helt annen jente enn den jeg er i dag. En ting som er det samme er ønsket om en bedre verson av meg og jeg er på god vei til å nå dette målet. Jeg var slapp og sliten hele tiden, jeg var mye mer sur og misfornøyd. Jeg klarte omtrent ikke å si noe fint om meg selv, fordi de første ordene som poppa opp i hodet mitt om meg var FEIT og STYGG. Selvtilitt det hadde jeg svært lite av og jeg var rett og slett ikke noe glad i meg selv og den kroppen og det livet jeg levde.  Jeg ønsket endring og den trengte å skje nå. Jeg ville ha tilbake et skikkelig liv, ikke et liv hvor jeg ikke orket, og hvor alt var tungt og slitsomt. Det kan jeg pr dags dato si at jeg har fått, jeg har tatt livet mitt tilbake. Jeg har fått en enormt mye bedre livskvalitet, jeg føler at jeg ingen LEVER. Jeg setter ikke ting på vent, jeg lever i nuet og det føles så bra.

Jeg kan nå si mange positive ting om meg selv, selvtilitten er tilbake og jeg vet jeg er en veldig bra person som har mye og gi. Dette påvirker ikke kun meg,men hele familien min og alle rundt meg. Jeg er så mye mer positiv til ALT, ikke bare ting rundt trening og kosthold, men generellt så er jeg veldig forandret når det kommer til holdninger og det å tørre. Ikke minst har jeg begynnt å ta vare på meg selv, og ikke sette meg selv i siste rekke lenger, det å tørre å være litt egoistisk selv om jeg både er mor og samboer har vært en utfordring for samvittigheten den kommer jo snikende, men jeg vet at tar jeg vare på meg selv så blir jeg også en mye bedre mor og samboer. Og det fortjener både jeg og de.=)

Legger ved noen bilder hvor dere ser endringene på 6 mnder.=)

 

Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen jobbe mot nye mål og nye resultater. Jeg har fortsatt langt igjen det vet jeg, men jeg er godt i gang og har allerede oppnådd mer enn jeg trodde jeg skulle klare og tørre. 

 

Ha en fortsatt fin dag!

Stor klem ftra Tessa

19 kommentarer

Fit and Happy

06.02.2013 kl.11:53

jeg syns du har vært veldig flink å ta det i din egen tempo og velge å være reflektert og tenkende.. da er det mye større sjanser å lykkes i lengden og holde seg motivert og skadefri..

det du har gjort inntil nå er veldig bra for kroppen din, så det er jo bare å fortsette å velge riktig..lykke til

Tessa82

06.02.2013 kl.11:59

Fit and Happy: Takk for det. =) Ja fokuset da jeg starta var å gå ned fortest mulig fordi jeg skulle bli tynn jeg det var kun det som var fokuset. Etterhvert flytta fokuset seg til et ønske om å ja fortsatt bli tynn, men også sprekere og sunnere. Og også interessen for å lære mer om kropp, trening og kosthold. Ikke tenkte jeg på at går jeg for fort ned vil jeg miste muskelmasse og bli tynn ja,men også slapp. Jeg vil jo ikke bli tynn og ha like lite energi som før. Jeg vil bli sunn og sprek.=)

jannesurr

06.02.2013 kl.12:00

Du har vert kjempe kjempe flink og jeg er glad du har endret mål underveis og tar det i et tempo som gjør at du også kan lære deg kroppen å kjenne både fysisk og psykisk :)

Venninna mi brukte 6 år på å miste 55 kg, og hun og sier at hun er glad det har tatt tid nett pga det at hun har lært mye på veien og ikke minst hvordan hun skal holde seg nede :)

Lykke til videre :)

Om du vil se hvordag hun har jobbet å er idag kan du bare kikke på missvk.blogg.no forresten :)

Tessa82

06.02.2013 kl.12:08

jannesurr: Takk.=) Ja jeg har flytta fokus og det er jeg glad for også. =) Supert den bloggen skal jeg ta og skjekke ut.=)

Ida Kristine Eikenes

06.02.2013 kl.12:36

Oi! Du har jo vært kjempe flink. Se for deg 28 margarin pakker du! :-) Det har du gått ned! 14 kg, er MYE! :-) Be proud.

Hvis du har trent har nok fettet gjort seg om til muskler som veier mer men muskler tar mindre plass en fett. Altså.. det forklarer et fantastisk CM tap! Pga, fett har blitt muskler. Du har vært kjempe flink, og du er ett forbilde for mange kan jeg tenke meg. :-)

Tessa82

06.02.2013 kl.12:40

Ida Kristine Eikenes: Takk.=) Ja 14 kg er en god del når en ser det i et annet perspektiv. Ser jo bare kettlebellen min på 8 kg, den er tung. Jeg har jo nesten gått ned 2 sånne, så er ikke rart ting føles lettere. =)

Jeg har trent mye styrke, så jeg har gått ned mye mer i cm enn en vansligvis ville gjort ved et vekttap på 14 kg. Nettopp fordi som du sier muskelmassen øker og fett byttes ut med muskler. Derfor har jeg strammet opp mens jeg har gått ned og foreløpig har huden fulgt greit etter.=)

FitoverFat

06.02.2013 kl.12:44

Helt fantastisk! :) :) Stolt av deg! :)

Tessa82

06.02.2013 kl.12:57

FitoverFat: Takk takk. Så koselig og høre.=)

Ida Kristine Eikenes

06.02.2013 kl.13:03

:D

Nina

06.02.2013 kl.13:13

Godt jobba, kjempeflink har du vore til no! Ser forandringene, stå på vidare :)
herlig=)

Smalere

06.02.2013 kl.17:37

Kjempebra jobbet! Stå på videre :D

Tessa82

06.02.2013 kl.22:49

Nina: Takk for det.=)

Tessa82

06.02.2013 kl.22:50

LINDA JOHNSEN: =)

Tessa82

06.02.2013 kl.22:50

Smalere: Takk.=)

Helen

06.02.2013 kl.23:46

Fant bloggen din i går og det er jeg glad for, inspirerende å lese og veldig bra jobba:)

Tessa82

07.02.2013 kl.22:24

Helen: Takk for hyggelig kommentar. Veldig koselig og høre.=)

de10sistekiloene

09.02.2013 kl.21:08

ELSKER slike solskinnshistorier som den du nå har skrevet; det er så fantastisk å se hvor langt du har kommet på "bare" 6 måneder! Ny kropp, ny selvtillit og ikke minst nytt selvbilde; du er den som opplever mestring og FÅR TING TIL!

Unner deg dette så utrolig masse, gratulerer med veien du har tilbakelagt sålangt og lykke til videre! :D

Tessa82

09.02.2013 kl.22:14

de10sistekiloene: Takk for kjempe hyggelig tilbakemelding og oppmuntrende ord.=)

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits