Lørdag uten "lørdagsgodt"

Da var den første lørdagen kommet og det er liksom noe spesiellt med lørdag, da skal man liksom kose seg. Og jeg har alltid vært vandt med å kunne spise det jeg ville både da og ellers for den del. Den siste tiden har jeg kuttet ut godteri i uka, men lørdag har vært lov. Akkurat nå føler jeg at for å få kontroll med sukkerinntaket så må jeg kutte godteri helt, jeg sier ikke at det er riktig for andre, men for meg er det riktig nå. Ikke fordi jeg må,men fordi jeg selv ønsker det.

Selv om jeg flere ganger i dag har tenkt at hvorfor gjør du dette? Gjør vel ikke noe om du spiser litt godteri, men jo det gjør noe. Jeg har laget en avtale med meg selv og den tenker jeg å holde. Helsegevinsten min ved å gå ned mange kilo er stor, selv om jeg pr dags dato er frisk og rask (?) så kan det plutselig snu og jeg vil ikke la det være en tikkende bombe, jeg vil ha kontrollen så langt det lar seg gjøre. Og vektnedgangen min den kontrollerer jeg, og da må jeg klare å kontrollere sukkerinntaket også.

Jeg lever jo ikke sukkerfritt, men jeg kutter ut unødvendig sukker som i godteri og brus feks. Når man kutter ut noe er det veldig greit å ha gode alternativer slik at søtsuget eller suget etter noe usunt ikke blir for stort. Så jeg tenkte jeg skulle legge ut noen tips til sunn snacks istedenfor som inspirasjon til å ta noen litt sunnere valg.

 

 


Bildene er hentet fra Google.

 

 

Hvordan takler du søtsuget? Hva er din erstattning til smågodt skålen i kveld?
 

Én kommentar

BadBrunette

02.04.2016 kl.22:53

Skal være ærlig og si at idag har jeg spist kvikklunch og sjokohassel *huff*

Tessa82

02.04.2016 kl.23:15

Det var sikkert godt da. ?? Er jo lov å kose seg da. Er bare jeg som er super streng med meg selv akkurat nå.

Skriv en ny kommentar

Tessa82

Tessa82

33, Stange

33 år, mor til to gutter på 6 og 1 1/2 år, samboer. Driver for tiden med livsstilsendring noe som innebærer både et sunnt kosthold og trening. Blogger en del om dette og andre ting jeg måtte ha på hjertet.

Kategorier

Arkiv

hits